fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersIncidentenNieuws

Cathay Pacific onderzoekt lege zuurstofflessen aan boord

Cathay Pacific doet onderzoek naar hoe het kan dat aan boord van twee toestellen voor vertrek -deels- lege zuurstofflessen zijn aangetroffen. Dat heeft de maatschappij uit Hongkong laten weten in een verklaring.

Draagbare 

Cathay komt met de verklaring na ‘vragen vanuit de media’. Volgens de maatschappij gaat het om ‘een aantal draagbare zuurstofflessen’. 

Vliegtuigen 

Sommige van deze flessen, die door de crew worden gebruikt in geval van nood, waren helemaal leeg. Andere deels. De vliegtuigen stonden nog aan de grond en zouden beide naar het Canadese Toronto vertrekken. “Van de 22 flessen aan boord van elk vliegtuig, gaat het om vijf flessen in het ene toestel en acht in het andere” aldus Cathay. 

Crew

De niet (volledig) gevulde flessen werden aangetroffen bij de routine-inspecties voorafgaand aan het vertrek. “Die voor elke vlucht worden gedaan.” De flessen zijn aan boord zodat de crew zich bij het onverhoopt wegvallen van de druk in de cabine, toch door de cabine kan bewegen. 

Passagiers

“Zowel het cabinepersoneel als de passagiers hebben op ieder moment toegang tot zuurstof.” Toen het euvel werd vastgesteld, zijn de flessen onmiddellijk alsnog gevuld, zegt Cathay. “En gecontroleerd of ze gebruikt konden worden.”  De veiligheid van de crew en passagiers is volgens Cathay op geen enkel moment in gevaar gekomen. 

Onderzoek

“Cathay Pacific neemt de zaak zeer serieus en heeft een intern onderzoek ingesteld naar de kwestie”, besluit ze de verklaring. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button