fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Indiase Vistara naar derde internationale bestemming

Na Singapore en Dubai, vliegt het Indiase Vistara nu ook naar de Thaise hoofdstad Bangkok. De maatschappij springt nadrukkelijk in het gat dat Jet Airways heeft achtergelaten.

Tata

Vistara is een joint venture van het Indiase conglomeraat Tata en Singapore Airlines en werd lang gezien als mogelijke overnamekandidaat voor het noodlijdende Jet Airways. Deze inmiddels failliete maatschappij was de Indiase partner van Air France en KLM.

Singapore

Sinds deze maand slaat Vistara haar vleugels uit over de Indiase landsgrenzen heen. Dat mag de maatschappij nu conform de Indiase wetgeving. De eerste bestemming buiten India was niet verwonderlijk Singapore; de thuismarkt van mede-eigenaar Singapore Airlines. Singapore wordt vanaf Mumbai en Delhi aangevlogen.

Dubai 

De tweede route die medio deze maand werd geopend was tussen Mumbai en Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai wonen en werken miljoenen Indiërs. Met de nieuwe route naar Bangkok erbij, vliegt Vistara dat nu zo’n vier jaar bestaat, op 27 bestemmingen met meer dan 1.200 vluchten per week.

Vloot

De maatschappij heeft een vloot van 23 Airbus A320-toestellen en zeven Boeing 737-800’s. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button