AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

SAS haalt broekriem verder aan

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS haalt de broekriem verder aan. Alhoewel de eerder ingezette besparingsdoelen worden gehaald, moeten de kosten verder omlaag.

Staking

Dat zegt ceo Rickard Gustafson bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers van het gebroken boekjaar. Dat kwartaal begon met een staking van de piloten van SAS.

Vlootvernieuwing 

Volgens de hoogste baas van SAS zijn de kosten per eenheid -opgeschoond voor het effect van die staking- te hoog. Er liep een besparingsprogramma tot 2020. “We moeten nu kijken naar additionele maatregelen voor na 2020.” Daarbij is vlootvernieuwing een belangrijk element. 

A320neo

“Waarbij we de stap zetten naar een vloot met één type toestel wat de complexiteit in de organisatie verminderd en dus de kosten.” SAS wil in de toekomst zowel op de korte- middellange als lange afstand uitsluitend nog met Airbus-toestellen vliegen. In april vorig jaar bestelde de maatschappij voor het Europese netwerk nog eens vijftig A320neo’s.

Digitalisering 

Andere besparingen of extra inkomsten moeten komen uit verdere digitalisering. “Wat gelijk toegevoegde waarde oplevert voor onze klanten.” Om de efficiency-operatie te versnellen wordt ook een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Dat gebeurt met ingang van 1 oktober van dit jaar. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close