fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

SAS haalt broekriem verder aan

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS haalt de broekriem verder aan. Alhoewel de eerder ingezette besparingsdoelen worden gehaald, moeten de kosten verder omlaag.

Staking

Dat zegt ceo Rickard Gustafson bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers van het gebroken boekjaar. Dat kwartaal begon met een staking van de piloten van SAS.

Vlootvernieuwing 

Volgens de hoogste baas van SAS zijn de kosten per eenheid -opgeschoond voor het effect van die staking- te hoog. Er liep een besparingsprogramma tot 2020. “We moeten nu kijken naar additionele maatregelen voor na 2020.” Daarbij is vlootvernieuwing een belangrijk element. 

A320neo

“Waarbij we de stap zetten naar een vloot met één type toestel wat de complexiteit in de organisatie verminderd en dus de kosten.” SAS wil in de toekomst zowel op de korte- middellange als lange afstand uitsluitend nog met Airbus-toestellen vliegen. In april vorig jaar bestelde de maatschappij voor het Europese netwerk nog eens vijftig A320neo’s.

Digitalisering 

Andere besparingen of extra inkomsten moeten komen uit verdere digitalisering. “Wat gelijk toegevoegde waarde oplevert voor onze klanten.” Om de efficiency-operatie te versnellen wordt ook een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Dat gebeurt met ingang van 1 oktober van dit jaar. 

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button