fbpx
AirlinesDuurzaamheidFrequente reizigersKLMNaast het nieuwsNL Nieuws

Duurzamere chocolaatjes bij KLM

KLM serveert sinds deze week duurzamere chocolaatjes in de businessclass. De chocolaatjes zijn net als de Bols-flesjes die voorin het toestel worden uitgedeeld, in de vorm van ‘Hollandse huisjes’.

Duurzaamheidsverhaal

“Aan de cacao die hiervoor wordt gebruikt, kleeft niet alleen een smakelijk maar vooral ook duurzaamheidsverhaal”, aldus KLM. 

CO2 

De cacao in de chocolaatjes is afkomstig van boerderijen in Panama die meedoen aan een CO2-project waar KLM in investeert. “Het project combineert herbebossingsactiviteiten met cacaoproductie en is onderdeel van KLM’s CO2zero-service.” 

Passagiers

KLM: “Deze service biedt passagiers al tien jaar de mogelijkheid hun CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in een CO2-verminderingsproject. Behalve voor CO2-opslag, zorgt het project ook voor kleinschalige, duurzame productie van cacao en hout, waardoor er meer banen ontstaan voor de lokale bevolking.” 

Businessclass 

De chocolade waar de ‘KLM-huisjes’ van worden gemaakt wordt door de Belgische chocoladeproducent Barry Callebaut geïmporteerd en deels bewerkt. “Daarna verwarmt, koelt, vormt en verpakt de Nederlandse chocolatier Visser de chocolade. Het resultaat: de perfect gevormde chocoladehuisjes die aan boord van KLM’s World Business Class worden geserveerd.”

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button