fbpx
AirbusAirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigen

‘AirAsia past weer Airbus-order aan en bestelt A321XLR’

AirAsia staat op het punt weer aanpassingen in een order bij Airbus aan te kondigen. Begin juli gaf de maatschappij al aan in gesprek te zijn met Airbus over de A321XLR. 

Bestelling

Daar zou nu meer over bekend worden gemaakt, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. AirAsia zou een deel van een eerdere bestelling willen aanpassen.

A330neo

Op de vliegshow in Parijs toonde Airbus de eerste A330neo voor AirAsia. In Parijs werd ook bekendgemaakt dat de Aziatische prijsvechter een order voor A320neo’s omzette in A321neo’s. Nu zou een deel van de A330neo-bestelling worden omgezet in narrowbody’s; de A321XLR.

A321XLR

Vorig jaar plaatste de Maleisische maatschappij een order voor 34 A330neo’s, maar die kwam nooit als zodanig bij Airbus in de boeken. De airline gaf eerder al aan te overwegen de bestelling aan te passen, voordat die definitief zou worden. Met de A321XLR zouden andere -rendabelere- routes kunnen worden gevlogen. 

Kuala Lumpur 

In de orderboeken bij Airbus staan volgens Reuters 66 A330’s wel vastgelegd voor AirAsia. De maatschappij ontvang de eerste op 9 augustis. Airbus bevestigde tegenover het persbureau dat vrijdag een event wordt gehouden in Kuala Lumpur. 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button