fbpx

De wereld van Schiphol: Frankrijk

Frankrijk is nog altijd zeer geliefd onder Nederlandse reizigers. Met dertien bestemmingen van Brest tot Nice, en van Bordeaux tot Straatsburg, biedt Schiphol hen een groot aantal directe verbindingen.

Hub Holland hub

Jaarlijks reizen zo’n 2,5 miljoen Franse passagiers van en naar Schiphol, waarvan ongeveer 70% onze luchthaven gebruikt voor een overstap. Dat maakt de Fransen de op vier na grootste passagiersgroep op onze luchthaven, na de Nederlanders, Britten, Amerikanen en Duitsers.  

©Schiphol

De Air France-KLM connectie

Door de samensmelting van KLM en Air France in 2003, is ook de luchtvaartconnectie tussen Nederland en Frankrijk verder versterkt. Zoals KLM home carriervan Schiphol is, is Air France dat van de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Mede daardoor verdubbelde het totaal aantal passagiers tussen Frankrijk en Schiphol sinds de oprichting van Air France-KLM naar 3,6 miljoen. Daarnaast hebben de moederbedrijven Royal Schiphol Group en Groupe ADP een belang van 8% in elkaar.

Elke week zo’n 40.000 stoelen beschikbaar

Op dit moment wordt vanaf Schiphol door vier luchtvaartmaatschappijen naar dertien bestemmingen door heel Frankrijk gevlogen. In 2018 was Air France HOP – de regionale dochteronderneming van Air France – vijf jaar actief op onze luchthaven. Sinds april 2019 vliegt de maatschappij ook drie keer per week naar Brest: een nieuwe bestemming in het uiterste westen van Bretagne.

©Schiphol
©Schiphol
©Schiphol

Via
Schiphol

Schiphol content

Dit is content van onze partner Amsterdam Airport Schiphol
Back to top button