fbpx
Editors choiceEmbraerFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

‘Embraer KLM keert terug naar Schiphol met open deur-indicatie’

Een vliegtuig van KLM is vanochtend rond 8.45 uur vlak na vertrek vanaf Schiphol teruggekeerd naar de luchthaven. Dat blijkt uit gegevens van Flightradar24.

Florence

De Embraer 190 van KLM Cityhopper zou vlucht KL1639 naar Florence uitvoeren en steeg rond 8.35 uur op vanaf de Kaagbaan. Vrij snel na de start gaven de piloten aan de luchtverkeersleiding door terug te willen keren naar Schiphol, blijkt uit audio-opnamen van Live ATC.

Deur

Aan de luchtverkeersleiding meldden de piloten dat ze een indicatie kregen dat mogelijk een deur van het vrachtruim open stond en dat ze daarom terug wilden keren naar de luchthaven. Na ongeveer een kwartier landde de Embraer op de Zwanenburgbaan. Op onderstaand screenshot van Flightradar24 is de gevlogen route zichtbaar.

(c) Flightradar24

Reactie KLM

Een woordvoerder van KLM was donderdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button