Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

‘Embraer KLM keert terug naar Schiphol met open deur-indicatie’

Een vliegtuig van KLM is vanochtend rond 8.45 uur vlak na vertrek vanaf Schiphol teruggekeerd naar de luchthaven. Dat blijkt uit gegevens van Flightradar24.

Florence

De Embraer 190 van KLM Cityhopper zou vlucht KL1639 naar Florence uitvoeren en steeg rond 8.35 uur op vanaf de Kaagbaan. Vrij snel na de start gaven de piloten aan de luchtverkeersleiding door terug te willen keren naar Schiphol, blijkt uit audio-opnamen van Live ATC.

Deur

Aan de luchtverkeersleiding meldden de piloten dat ze een indicatie kregen dat mogelijk een deur van het vrachtruim open stond en dat ze daarom terug wilden keren naar de luchthaven. Na ongeveer een kwartier landde de Embraer op de Zwanenburgbaan. Op onderstaand screenshot van Flightradar24 is de gevlogen route zichtbaar.

(c) Flightradar24

Reactie KLM

Een woordvoerder van KLM was donderdagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close