Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM doet bonden op de valreep handreiking

KLM heeft de vakbonden een ‘verbeterd cao-voorstel gedaan’, aldus de maatschappij. Het nieuwe voorstel komt op de valreep, vrijdag verloopt een ultimatum van FNV Luchtvaart.

Ultimatum 

KLM benadrukt dat het bedrijf tegelijk met het nieuwe cao-voorstel, dat ultimatum juist afwijst. Het ultimatum zou een enorme lijst met eisen bevatten, die KLM ‘onverantwoord en onrealistisch noemt’.

Loonbod

Het nieuwe voorstel van KLM, voor alle domeinen waarvoor een nieuwe cao moet komen bestaat uit een hoger loonbod en een langere looptijd. Eisen die alle bonden stelden. Begin juli stapten alle acht de vakbonden die betrokken zijn bij de cao’s bij KLM op van de onderhandelingstafel.  

Marktsituatie 

KLM noemt het nieuwe bod ‘een substantiële stap’. “Om zo het vastgelopen cao-overleg te kunnen hervatten.” De looptijd van drie jaar, zou rust in het bedrijf creëren. “En zekerheid voor medewerkers in een onzekere marktsituatie.” Over die drie jaar kunnen de KLM-werknemers een loonsverhoging van in totaal 6 procent tegemoet zien.

Winstdelingsregeling 

In het eerste jaar van 3 procent, het tweede jaar van 2 procent en het derde jaar van 1 procent. KLM wil daar nog 1 procent bovenop doen, als de huidige winstdelingsregeling wordt versoberd. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close