ColumnGoof

Mooiste!

Precies vandaag, maar dan in 2015, waren we met de O-2A van de Stichting Postbellum te gast op een vliegfeest in Breitscheid, Duitsland. 

Ook aanwezig aldaar: Het Mooiste Vliegtuig Aller Tijden. 

Geen kwestie van ‘ik vind dit’ of ‘jij vindt dat’, dat ìs gewoon zo. Geen subjectief oordeel, geen kwestie van smaak, en er valt al helemáál niet over te twisten. Nee, het is een onomstotelijk feit: de DFS Habicht is de mooiste. Bewijs het tegendeel maar eens. 

Alleen een beetje treurig dat nauwelijks veertig jaar na de geboorte van het vliegtuig Het Mooiste Vliegtuig Aller Tijden óók al geboren was. Latere generaties kunnen alleen nog maar watertanden, maar er niks meer naast zetten. Laat staan deze topprestatie overtreffen. 

Goof Bakker 

Additional Facts 

Schoonheid en deugdzaamheid gaan zeker niet altijd samen. De Habicht – Havik – was de lieveling van de Nazi’sDe even beroemde als foute pilote Hannah Reitsch vloog er graag mee. Ik vind het altijd leuk om persoonlijke lijntjes met de geschiedenis te hebben. Ooit ontmoette ik een piloot die haar persoonlijk gekend had. De exacte Duitse kwalificatie ben ik helaas vergeten, maar in het Nederlands kwam het neer op: ‘een naar mens’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/