fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Spaanse Ryanair-piloten dreigen met staking

De Spaanse Ryanair-piloten dreigen met een staking in een poging de voorgenomen sluiting van een aantal regionale bases tegen te houden. Dat heeft pilotenvakbond SEPLA bekendgemaakt.

Stakingen

Als het tot stakingen komt, zijn die op 19, 20, 22, 27 en 29 september. De vakbond zegt eerst nog via een mediator het gesprek aan te gaan met Ryanair.

Bases

Vorige week bracht de Spaanse vakbond voor cabinepersoneel USO naar buiten dat Ryanair voornemens is om vier bases in Spanje te sluiten. Het gaat om de bases in Las Palmas, Tenerife, Lanzarote en Gerona. De pilotenvakbond bevestigt dit nu ook. Volgens SEPLA zouden meer dan 120 vliegers hun baan verliezen als gevolg van de sluitingen. 

Eindhoven

In totaal heeft Ryanair volgens de pilotenvakbond dertien uitvalsbasissen in Spanje; de stakingen vinden als ze doorgaan op alle locaties plaats. Net als bij de sluiting van de basis van Ryanair in Eindhoven eind vorig jaar, voert Ryanair bedrijfseconomische redenen aan voor het weghalen van vliegtuigen van de Spaanse luchthavens.

Laudamotion 

En net als in Nederland geloven de vakbonden dat niet. Nu gooit Ryanair het specifiek op de latere levering van de Boeing 737 MAX, waardoor het bedrijf economisch negatieve gevolgen ondervindt. “Een smoes”, noemt de Spaanse vakbond het. Volgens zowel de vakbond voor piloten als de cabinevakbond, wil Ryanair goedkoper werken in Spanje. Door piloten uit het buitenland te gebruiken en via Laudamotion. 

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button