fbpx
AirlinesBoeingEditors choiceIncidentenNieuwsProfessional

TUI-toestel beschadigd na ‘aanvaring’ met konijn

De motor van een  Boeing 737 van TUI is woensdag beschadigd geraakt doordat voor vertrek een konijn de motor in werd gezogen. Dat zegt een woordvoerster van TUI Nederland. 

Fanbladen 

Het toestel zou vanaf Eindhoven Airport naar Kreta vertrekken toen de ‘rabbit strike’ plaatsvond. Twee fanbladen van de motor raakten daardoor beschadigd. 

Technici 

Volgens de woordvoerster werd door de zuigkracht van de motor een konijn dat op de baan stond, de motor ingezogen. “De technici konden zien dat het om een konijn ging”, verduidelijkt de woordvoerster. De zegsvrouw heeft begrepen dat het wel vaker voorkomt dat konijnen in de motor van een vliegtuig terechtkomen. 

Passagiers

“Alhoewel ze meestal het hazepad kiezen als er een toestel aankomt.” Als gevolg van de ‘aanvaring’ kon het vliegtuig niet tijdig naar Kreta vertrekken. “We hebben een ander toestel geregeld.” De passagiers die op Kreta stonden te wachten om terug te vliegen naar Nederland, zijn eerst in een dag hotel daar opgevangen en vervolgens met het vervangende toestel naar Amsterdam gevlogen.

Schiphol 

“Omdat Eindhoven toen al dicht was.” Vanaf Schiphol zijn ze vervolgens met bussen alsnog naar Eindhoven gebracht. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button