fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Veelgebruikte Kaagbaan twee weken in onderhoud

De op luchthaven Schiphol veelgebruikte Kaagbaan is twee weken buiten gebruik door onderhoud. Dat heeft de luchthaven laten weten.

Baan

Het gaat om de periode van zondagavond 1 september tot zondagavond 15 september. Tijdens de werkzaamheden is de baan volledig buiten gebruik.

Routes

Toestellen zullen daarom andere routes volgens van en naar Schiphol, zegt de luchthaven in een toelichting. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn de banen die op Schiphol bij voorkeur altijd worden ingezet. “Omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan bij andere banen.” 

Nacht

Doordat de baan vanaf begin volgende week veertien dagen niet gebruikt kan worden, wordt het vliegverkeer verdeeld over andere banen; de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. “In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan.” 

Onderhoud 

Bij de Kaagbaan gaat het om regulier onderhoud en voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een eerder aangekondigde extra taxibaan. 

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button