fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Veelgebruikte Kaagbaan twee weken in onderhoud

De op luchthaven Schiphol veelgebruikte Kaagbaan is twee weken buiten gebruik door onderhoud. Dat heeft de luchthaven laten weten.

Baan

Het gaat om de periode van zondagavond 1 september tot zondagavond 15 september. Tijdens de werkzaamheden is de baan volledig buiten gebruik.

Routes

Toestellen zullen daarom andere routes volgens van en naar Schiphol, zegt de luchthaven in een toelichting. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn de banen die op Schiphol bij voorkeur altijd worden ingezet. “Omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan bij andere banen.” 

Nacht

Doordat de baan vanaf begin volgende week veertien dagen niet gebruikt kan worden, wordt het vliegverkeer verdeeld over andere banen; de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. “In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan.” 

Onderhoud 

Bij de Kaagbaan gaat het om regulier onderhoud en voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een eerder aangekondigde extra taxibaan. 

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button