NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Veelgebruikte Kaagbaan twee weken in onderhoud

De op luchthaven Schiphol veelgebruikte Kaagbaan is twee weken buiten gebruik door onderhoud. Dat heeft de luchthaven laten weten.

Baan

Het gaat om de periode van zondagavond 1 september tot zondagavond 15 september. Tijdens de werkzaamheden is de baan volledig buiten gebruik.

Routes

Toestellen zullen daarom andere routes volgens van en naar Schiphol, zegt de luchthaven in een toelichting. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn de banen die op Schiphol bij voorkeur altijd worden ingezet. “Omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan bij andere banen.” 

Nacht

Doordat de baan vanaf begin volgende week veertien dagen niet gebruikt kan worden, wordt het vliegverkeer verdeeld over andere banen; de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. “In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan.” 

Onderhoud 

Bij de Kaagbaan gaat het om regulier onderhoud en voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een eerder aangekondigde extra taxibaan. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close