fbpx
AirbusAirlinesBestellingenEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

AirAsia koopt dertig A321XLR’s en nog twaalf A330neo’s

Zoals al werd verwacht, heeft AirAsia een nieuwe overeenkomst getekend met vliegtuigbouwer Airbus. Het moederbedrijf van onder andere Air Asia X koopt dertig A321XLR’s en nog twaalf A330neo’s.

Order

Dat heeft AirAsia bekendgemaakt. Eerder al werd gespeculeerd dat AirAsia een bestaande order, die nooit defintief is gemaakt, zou aanpassen.

Airbus

Tegelijkertijd met de bestelling bij Airbus hebben de fabrikant en de maatschappij een overeenkomst getekend dat Airbus de Maleisische luchtvaartindustrie zal ondersteunen. 

MRO

“Als onderdeel van deze overeenkomst breidt Airbus zijn onderhoud-, reparatie- en revisie-afdeling (MRO) in Maleisië uit”, meldt AirAsia. Ook wordt een digitale divisie opgericht. Vorig jaar tekende AirAsia een order voor 34 A330neo’s bij Airbus, maar die bestelling is nooit definitief in de boeken opgenomen. 

A321XLR

Een eerdere bestelling van 66 vliegtuigen van dit type wel. Daar bovenop bestelt de Maleisische prijsvechter met vertakkingen door heel Azië, nu nog twaalf van deze widebody’s. De aankoop van dertig A321XLR’s is helemaal nieuw. Alhoewel de airline eerder alk wel aangaf interesse te hebben in het narrowbody Airbus-toestel met het grote bereik. 

AirAsia X

“De introductie van de A321XLR heeft AirAsia X meer flexibiliteit om de capaciteit op belangrijke routes te managen en te anticiperen op schommelingen in de vraag”, aldus het moederbedrijf AirAsia. “AirAsia X overweegt de nieuwe toestellen ook in zetten op non-stop vluchten van zuidoost-Azië naar ‘secundaire’ steden in landen als Australië, China en Japan.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button