fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

‘Avianca wil meer stoelen in vliegtuigen plaatsen’

Avianca wil meer stoelen in haar vliegtuigen plaatsen om zo meer passagiers te vervoeren zonder de vloot uit te breiden. Dat heeft de Nederlandse topman Anko van der Werff gezegd tegen journalisten.

Passagiers

Zo meldt persbureau Reuters. Het aantal passagiers per toestel opvoeren zou één van de maatregelen zijn om het noodlijdende Avianca er bovenop te krijgen. 

KLM

Op social media circuleert volgens Reuters een video waarop een bestuurder van de airline tegen werknemers zegt dat de maatschappij ‘blut’ is. De Nederlander Van der Werff, die eerder voor AeroMexico, Qatar en KLM werkte, erkende tegenover journalisten dat de maatschappij er niet florissant voor staat.

Stoelen 

Hij gaf aan dat de maatschappij probeert overeenkomsten te sluiten waarbij het niet nodig is faillissement aan te vragen of staatssteun. Door die overeenkomsten zou er geld vrij moeten komen om schuldeisers te betalen. Avianca hoopt dat investeerders de maatschappij te hulp schieten. En het aantal stoelen in de vliegtuigen zou omhoog kunnen. 

Dunner 

“Dat betekent niet dat passagiers minder ruimte krijgen, de nieuwe stoelen zijn dunner”, citeert Reuters Van der Werff. Hij sloot uit dat het bedrijf van de Colombiaanse beurs wordt gehaald. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button