BagageLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Cola-flesjes van Star Wars: Galaxy’s Edge mogen vliegtuig niet in

De Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) zag zich genoodzaakt er een statement over uit te laten gaan: de frisdrankflesjes die bezoekers bij Star Wars Galaxy’s Edge kunnen kopen, kunnen in beslag worden genomen wanneer mensen ze mee het vliegtuig in willen nemen.

Boord

De verklaring kwam nadat de vraag of het al dan is toegestaan om de flesjes mee aan boord te mogen nemen, een eigen leven ging leiden op social media en zenders als CNN er aandacht aan gingen besteden.

Bagage

De flesjes hebben een vorm die op een handgranaat lijkt. De TSA heeft op Twitter een kanaal waarop consumenten vragen kunnen stellen. Nadat iemand dat deed over of de flesjes mee aan boord mogen, als hand- of ruimbagage, was de beer los. 

TSA

“De kwestie over de frisdrankflesjes met het Star Wars Galay’s Edge-thema is recent door consumenten onder onze aandacht gebracht”, zegt de TSA. “Omdat deze redelijkerwijs aangezien zouden kunnen worden als replica’s van handgranaten.” De TSA stelt vervolgens dat zaken die op wapens lijken, niet mee aan boord van een vliegtuig mogen. 

Beveiligers 

“Niet in hand- noch ruimbagage”, verduidelijkt de toezichthouder. De TSA besluit te zeggen dat ze de kwestie ‘zullen blijven onderzoeken’ en dat beveiligers alles bij de controles mogen tegenhouden waarvan zij denken dat het de veiligheid zou kunnen aantasten. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close