fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Laatste vlucht voor Etihad Airbus A330-300

Etihad voert vandaag voor het laatst een vlucht uit met de Airbus A330-300. Het vliegtuigtype verlaat de vloot van de carrier en maakt plaats voor modernere vliegtuigen.

Milaan
Vanochtend vertrekt de laatste A330-300 vlucht vanuit Milaan naar Abu Dhabi. Het betreft vlucht EY88. Etihad heeft betrekkelijk kort gebruik gemaakt van het vliegtuigtype. In 2014 werd het eerste exemplaar in gebruik genomen.

Dichtheid
Door een zeer ruime cabine-inrichting toe te passen moest het vliegtuig interessant zijn voor businessreizigers. In plaats van de standaardcapaciteit voor 300 passagiers werden er 203 stoelen toegepast. Het werd daarmee de laagste stoeldichtheid op commerciële A330-300 vluchten.

Vloot
Met de aanschaf van A350-1000’s, A321neo’s en Boeing 777-9’s wordt de vloot de komende jaren vernieuwd. Bovendien staan er nog nieuwe Dreamliners in het orderboek voor Etihad.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button