fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol-beveiligers mogen zondag staken

Beveiligers op Schiphol mogen zondag actievoeren, zo heeft de rechtbank besloten in een kort geding. De luchthaven stapte naar de rechter, nadat een door vakbond FNV Luchtvaart gesteld ultimatum vrijdagmiddag was verstreken.

Acties

Schiphol kon niet ingaan op het ultimatum. De beveiligers willen nu actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Volgens de rechtbank van Haarlem mag Schiphol deze acties niet verbieden.

Aanbesteding

De dreiging tot acties komt doordat de luchthaven volgens de vakbond niet voldoende tegemoetkwam aan de aanbestedingseisen voor nieuwe beveiligingscontracten. De vakbond wil dat Schiphol zich bij de aanbesteding voor de beveiliging houdt aan de cao particuliere beveiliging.

De FNV is van mening ‘dat die op Schiphol geldt’. De luchthaven zegt dat het niet is toegestaan een dergelijke eis in een aanbesteding neer te leggen. De FNV is bang dat ook bedrijven intekenen die hun personeel laten werken volgens de arbeidsvoorwaarden die gelden voor beveiligers op evenementen. 

Gesprek 

Volgens Schiphol wil de luchthaven het gesprek aan met alledrie de bonden die betrokken zijn bij de beveiligingssector; behalve FNV ook CNV en De Unie. “FNV is echter niet bereid dit gesprek te voeren, indien De Unie daarbij aanwezig is”, aldus Schiphol. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button