IncidentenOpmerkelijkOverig nieuwsVeiligheid

Sunwing Boeing 737 verliest kerosine tijdens taxiën

Een Boeing 737-800 van de Canadese prijsvechter Sunwing Airlines is tweemaal terug naar de gate getaxied wegens het lekken van kerosine. Het voorval vond op 5 augustus plaats op de luchthaven van Faro in Portugal.

Inspectie
Het toestel zou vertrekken richting Katowice in Polen. Al tijdens het tanken van het vliegtuig waren er problemen doordat de tank aan de rechterzijde overvol was. Het grondpersoneel inspecteerde het probleem in het bijzijn van de luchthavenbrandweer. 

Terug
Even later ging het tijdens het taxiën naar de startbaan opnieuw mis. Twee keer achter elkaar kwam er kerosine uit het vliegtuig. In beide gevallen keerde het vliegtuig terug naar de gate en werden de motoren uitgezet voor inspectie. 

Pas na een derde inspectie kon het toestel daadwerkelijk richting Polen vertrekken, met aan boord 180 passagiers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close