AirlinesOpmerkelijkOverig nieuws

‘Te weinig Frans op Air Canada-vluchten’

Air Canada moet van de rechtbank een boete van 14.000 euro betalen aan een echtpaar. De luchtvaartmaatschappij zou te weinig communiceren in het Frans. Naast de boete kreeg de carrier het verzoek een excuusbrief te schrijven aan de passagiers.

Klacht

Het Franssprekende echtpaar uit Ontario diende 22 keer een klacht in bij de airline. Ze vinden het niet juist dat op de binnenlandse vluchten voornamelijk Engels wordt gesproken. Dat terwijl Frans net als Engels een officiële taal in Canada is. Oneerlijk, zo vindt het echtpaar.

Verplichtingen

De woorden die op de schermen wel vertaald worden zijn alleen in kleine letters zichtbaar, waardoor Engels de boventoon voert. Het schenden van de taalrechten noemden de twee tegenover de rechtbank als argument. En de rechter stemde daarmee in. De maatschappij voldoet niet aan haar taalkundige verplichtingen, zo werd geoordeeld.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat de bewegwijzering en taalvoering is aangepast, verwacht men.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button