AirlinesOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Air China bestelt 35 vliegtuigen van eigen bodem’

Air China heeft een bestelling geplaatst van 35 vliegtuigen bij de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Dat meldt Flightglobal.com.

Levering

35 ARJ21-700’s, een deal van zo’n 1,33 miljard dollar, moeten gefaseerd geleverd worden tussen 2020 en 2024. De vliegtuigbouwer zou een flinke korting hebben gekregen ten opzichte van de catalogusprijs.

Vloot

Met de nieuwe vliegtuigen wil de maatschappij de vloot van Air China en zijn dochterondernemingen uitbreiden. Het is nog niet bekend gemaakt welke dochters de ARJ21’s gaan gebruiken.

Impact

De transactie zal geen significante impact hebben op de cashflow of operaties. Het verhoogt de capaciteit met slechts 1 procent, aldus de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close