fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Maandag stakingen bij KLM grondpersoneel

Grondpersoneel van KLM staakt maandagochtend tussen 8 en 10 uur ’s ochtends, omdat ze een beter loon willen, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. Dat heeft vakbond FNV zaterdagavond bekend gemaakt.

Onderhandelingen

De vakbond onderhandelt al maanden met KLM over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, waar 15.000 medewerkers onder vallen. FNV wil dat medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM kwam lange tijd niet verder dan 1,7 procent per jaar, stelt FNV in een persbericht. “Deze week kwamen ze met een nieuw bod van 2 procent, dat schiet natuurlijk niet op. Daarom leggen we nu het werk neer”, aldus Joost van Doesburg, campagneleider bij FNV.

Verstoringen

In een reactie zegt KLM dat de staking zeer waarschijnlijk tot verstoringen zal leiden en betreurt de acties: “Het is onnodig na het nieuwe loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan. KLM zal haar uiterste best doen het ongemak voor haar passagiers te beperken.”

Informatie

Ook roept de maatschappij passagiers op om zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM website en app.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button