fbpx
Frequente reizigersIncidentenNieuws

‘Storing Franse ATC zorgt voor veel vertragingen’

Een grote storing bij de Franse luchtverkeersleiding leidt zondag tot veel vertragingen. Veel passagiers doen hun beklag op Twitter en luchthavens roepen op de informatie van de vliegmaatschappijen in de gaten te houden.

Storing

Volgens de website Aviation24.be is de storing ontstaan bij de computer- en communicatiesystemen, waardoor duizenden berichten tussen maatschappijen, vliegtuigen en luchthavens niet doorkwamen. Momenteel zouden de systemen in herstelmodus zijn en komt het vliegverkeer weer langzaam op gang. Eurocontrol heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Gatwick

Londen Gatwick Airport schrijft op Twitter: “Vanwege problemen bij de Franse luchtverkeersleiding zijn sommige vluchten vertraagd. Check de status van je vlucht bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.”

EasyJet

Ook easyJet heeft last van de vertragingen en verwijst door naar de realtime vluchttracker op de website.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button