fbpx
IncidentenNieuws

Vier doden bij helikoptercrash Noorwegen

Bij een crash met een Aibus AS-350B helikopter in het noorden van Noorwegen, ten zuidwesten van Alta, zijn vier mensen om het leven gekomen. EĆ©n persoon ligt in kritieke conditie in het ziekenhuis en Ć©Ć©n persoon is nog niet gevonden.

Noodoproep

In de helikopter zaten vijf passagiers en Ć©Ć©n piloot. Zaterdagmiddag om 17.06 werd er een noodoproep gedaan naar het reddingscentrum. Daarop werden een reddingshelikopter uit Banak en een ambulancehelikopter uit TromsĆø op weg gestuurd.

Inzittenden

Een civiele helikopter was in het gebied en stelde de autoriteiten op de hoogte van de exacte locatie van de crash. Anderhalf uur later werd bevestigd dat er vier mensen om het leven zijn gekomen, Ć©Ć©n persoon onder levensbedreigende omstandigheden in het ziekenhuis ligt en dat Ć©Ć©n persoon nog zoek is. Er is de hele avond doorgezocht, maar de persoon is niet gevonden.

Zoektocht

Om 21.05 werd het zoeken gestaakt. De reddingsdienst moet nog beoordelen of en wanneer het zoeken wordt hervat. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button