IncidentenNieuws

Vier doden bij helikoptercrash Noorwegen

Bij een crash met een Aibus AS-350B helikopter in het noorden van Noorwegen, ten zuidwesten van Alta, zijn vier mensen om het leven gekomen. Eén persoon ligt in kritieke conditie in het ziekenhuis en één persoon is nog niet gevonden.

Noodoproep

In de helikopter zaten vijf passagiers en één piloot. Zaterdagmiddag om 17.06 werd er een noodoproep gedaan naar het reddingscentrum. Daarop werden een reddingshelikopter uit Banak en een ambulancehelikopter uit Tromsø op weg gestuurd.

Inzittenden

Een civiele helikopter was in het gebied en stelde de autoriteiten op de hoogte van de exacte locatie van de crash. Anderhalf uur later werd bevestigd dat er vier mensen om het leven zijn gekomen, één persoon onder levensbedreigende omstandigheden in het ziekenhuis ligt en dat één persoon nog zoek is. Er is de hele avond doorgezocht, maar de persoon is niet gevonden.

Zoektocht

Om 21.05 werd het zoeken gestaakt. De reddingsdienst moet nog beoordelen of en wanneer het zoeken wordt hervat. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close