737 MAXNieuwsProfessional

American schrapt bijna 13.000 vluchten door 737 Max

American Airlines verwacht de komende drie maanden bijna 13.000 vluchten te moeten annuleren. Dat gebeurt omdat de maatschappij de Boeing 737 Max nog tot 3 december aan de grond houdt.

April

American heeft 24 toestellen in de vloot en houdt ze al sinds april dit jaar aan de grond. In eerste instantie zou dat tot 19 augustus gebeuren, dat werd daarna uitgebreid naar 3 september. Zondag maakte American bekend de toestellen drie maanden langer aan de grond te houden.

Annuleringen

De vluchten die met de Max uitgevoerd worden, worden zoveel mogelijk uitgevoerd door andere vliegtuigtypes, meldt American. Toch kunnen annuleringen niet voorkomen worden: American verwacht dagelijks 140 vluchten te moeten schrappen. In totaal gaan daardoor tot 3 december 12.740 vluchten niet door.

United Airlines

Concurrent United Airlines stelt de terugkeer van de 737 Max uit tot 19 december, melden diverse media waaronder persbureau Reuters. Eerder rekende de airline erop dat het toestel op 3 november weer zou kunnen vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close