Editors choiceVliegvelden

“Dubai legt uitbreiding nieuwe luchthaven stil”

De uitbreiding van luchthaven Al Maktoum in Dubai wordt stilgelegd. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. De luchthaven van Dubai moet één van de grootste ter wereld worden.

Uitbreiding

Dubai opende luchthaven Al Maktoum in 2010. Op het vliegveld worden nu vooral vrachtvluchten uitgevoerd. De uitbreiding van de luchthaven moet ervoor zorgen dat in 2030 220 miljoen passagiers verwerkt kunnen worden. Met de uitbreiding is ongeveer $ 36 miljard gemoeid.

Bouw stilgelegd

Persbureau Bloomberg meldt dat de bouw van de uitbreiding nu stilgelegd is en dat financiële middelen bevroren zijn. Het persbureau baseert zich op anonieme bronnen. Luchthaveneigenaar Dubai Airports stelt in een reactie aan Bloomberg dat de exacte tijdslijn en details van vervolgstappen nog niet duidelijk zijn.

Grootste ter wereld

Na de uitbreiding moet luchthaven Al Maktoum per jaar 220 miljoen passagiers kunnen verwerken. Die passagiers moeten voor een deel komen van vluchten van Emirates. De maatschappij vliegt nu nog alleen met vrachtvliegtuigen vanaf Al Maktoum, maar wil een deel van de passagiersvluchten verplaatsen vanaf Dubai International.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button