fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Frans Aigle Azur vraagt faillissement aan

De Franse maatschappij Aigle Azur vraagt een faillissement aan. De maatschappij wijt het faillissement aan wantrouwen tussen de aandeelhouders en financiële problemen

Vluchten gaan door

De maatschappij laat in een statement weten dat de vluchten van de airline voorlopig doorgaan. Aigle Azur voert vluchten uit naar diverse landen in Afrika, Zuid-Amerika en Europa.

Aandelen verkopen

Om de financiën weer op orde te krijgen, wil Aigle Azur aandelen verkopen aan geïnteresseerde partijen. Binnen zes tot acht weken wil de maatschappij daar meer duidelijkheid over krijgen. Franse media meldden begin augustus dat diverse leasebedrijven beslag dreigden te leggen op vliegtuigen van Aigle Azur.

Het Chinese conglomeraat HNA Group, onder andere eigenaar van Hainan Airlines, heeft een groot belang van 49 procent in de maatschappij. De oprichter van JetBlue, David Neeleman, heeft 32 procent van de aandelen in handen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button