fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

KLM annuleert vluchten door staking grondpersoneel

KLM annuleert maandagochtend 22 vluchten vanwege een staking van een deel van het grondpersoneel. Tussen 8.00 en 10.00 uur legt een deel van de medewerkers het werk neer. De staking is afgekondigd door vakbond FNV Luchtvaart.

Cao-conflict

Het conflict tussen KLM en FNV Luchtvaart spitst zich toe op onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM. FNV wil dat medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. Vorige week deed KLM een nieuwe handreiking voor alle cao’s, waarbij de lonen per jaar 2 procent stijgen. “Dat schiet natuurlijk niet op. Daarom leggen we nu het werk neerā€, aldus Joost van Doesburg, campagneleider bij FNV.

Vluchten geannuleerd

Vooruitlopend op de staking annuleerde KLM voor vandaag al 22 vluchten van en naar Europese bestemmingen. De maatschappij verwacht dat de staking tot verstoringen zal leiden.

Vertragingen

KLM stelt maandagochtend in een statement na de staking dat 24 aanvullende vluchten geannuleerd zijn. “Inkomende Europese vluchten werden gewoon afgehandeld. Afhandeling intercontinentale vluchten wordt met circa twee uur vertraagd”, laat de maatschappij weten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button