Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsStaking

KLM annuleert vluchten door staking grondpersoneel

KLM annuleert maandagochtend 22 vluchten vanwege een staking van een deel van het grondpersoneel. Tussen 8.00 en 10.00 uur legt een deel van de medewerkers het werk neer. De staking is afgekondigd door vakbond FNV Luchtvaart.

Cao-conflict

Het conflict tussen KLM en FNV Luchtvaart spitst zich toe op onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM. FNV wil dat medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. Vorige week deed KLM een nieuwe handreiking voor alle cao’s, waarbij de lonen per jaar 2 procent stijgen. “Dat schiet natuurlijk niet op. Daarom leggen we nu het werk neer”, aldus Joost van Doesburg, campagneleider bij FNV.

Vluchten geannuleerd

Vooruitlopend op de staking annuleerde KLM voor vandaag al 22 vluchten van en naar Europese bestemmingen. De maatschappij verwacht dat de staking tot verstoringen zal leiden.

Vertragingen

KLM stelt maandagochtend in een statement na de staking dat 24 aanvullende vluchten geannuleerd zijn. “Inkomende Europese vluchten werden gewoon afgehandeld. Afhandeling intercontinentale vluchten wordt met circa twee uur vertraagd”, laat de maatschappij weten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close