DuurzaamheidNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol investeert in bereikbaarheid per fiets

Om de bereikbaarheid van Schiphol per fiets te stimuleren, bundelen de luchthaven en BAM, Microsoft en OrangeNXT hun krachten. Met een nieuwe fietsvisie willen ze de komende jaren 7.000 werknemers bewegen de fiets te pakken.

Stimuleren

In de fietsvisie, met de toepasselijke naam GoingDutch, staan concrete voorstellen om het fietsen rond Schiphol te stimuleren. Eén van van de maatregelen is het aanleggen van snelfietspaden tussen Schiphol en Amsterdam en Schiphol en Hoofddorp. Het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) en Schiphol investeren in de snelfietspaden.

Meer fietsers

Het programma is erop gericht om meer mensen per fiets naar Schiphol te krijgen. “Samen met de partners van goinGDutch heeft Schiphol de ambitie om eind 2020 te kunnen zeggen dat 7.000 medewerkers regelmatig de fiets pakken naar de luchthaven en in eind 2024 zelfs 10.000”, stelt Miriam Hoekstra – van der Deen, directeur Airport Operations bij Amsterdam Airport Schiphol

Infrastructuur

Naast de aanleg van snelfietspaden wordt ook de infrastructuur voor fietsers aangepakt. Zo worden kruisingen aangepast en veiliger gemaakt en komen er meer oplaadpunten voor elektrische fietsen en meer fietsenstallingen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button