BoeingNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing ontruimt fabriek Charleston voor orkaan Dorian

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een fabriek in het Amerikaanse Charleston ontruimd vanwege de naderende orkaan Dorian. Personeel mag niet naar binnen en een aantal vliegtuigen is verplaatst naar andere fabrieken.

Veiligheid

Dit meldt de fabriek in Charleston op de eigen website. Sinds maandagavond is de fabriek gesloten. Het besluit is genomen na een besluit van de gouverneur van South-Carolina om een aantal mensen te evacueren. Boeing roept het personeel op om de aanwijzingen van de lokale overheid op te volgen. “Jullie veiligheid is onze topprioriteit”, stelt de vliegtuigbouwer.

Vliegtuigen verplaatst

In de fabriek in Charleston wordt de 787-10 geassembleerd. Volgens de website Airwaysmag zijn in ieder geval vier toestellen verplaatst naar andere fabrieken van Boeing in Moses Lake en Everett. Maandelijks rollen veertien Dreamliners uit de fabriek.

Sluiting onduidelijk

Hoe lang de fabriek gesloten blijft, is onduidelijk. De fabriek ligt ongeveer 20 kilometer van de Atlantische Oceaankust af. De Nasa voorspelt dat de orkaan woensdagavond lokale tijd in de buurt van Florida komt en daarna verder noordwaarts trekt.

Eerdere sluitingen

Het is niet de eerste keer dat Boeing de fabriek in Charleston sluit vanwege orkaangevaar. In september 2018 ging de fabriek al een aantal dagen dicht vanwege orkaan Florence. Die zorgde voor veel vertragingen en annuleringen

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button