fbpx
ColumnColumn GoofOpinie

EHEH! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan afgelopen zondag, waren we met de Yak-52 van de Stichting Postbellum te gast op het vliegfeestje op Eindhoven. 

Ik raad mensen die een vliegtuig willen aanschaffen altijd aan om iets bijzonders te kopen, want dan ben je welkom bij evenementen! Normaal mag je op Eindhoven namelijk niet komen met je eigen vliegtuig, tenzij dat een Gulfstream is, en je Igor Poentamutsj of Rashid Kashindeboks heet. 

Met onze rode Yak stonden we vooraan bij het publiek, en kregen we gratis cola en appelgebak & duizend bewonderende blikken. 

En dan begint het stickers uitdelen aan alle kinderen, het kindjes-op-de-vleugel-tillen-voor-de-foto, en het duizend keer uitleggen wat dat nou wel is, dat rare vliegtuig met die dikke neus en die hoge poten. Speciaal kinderen vinden de Yak te gek, want het is eigenlijk net een heel groot, rood speelgoedvliegtuig. 

Ja, we voelden ons geweldig welkom! Collega Frans werd bij aankomst bij naam begroet door de verkeersleiding, en we kregen op het einde zomaar toestemming voor een stoere low-pass met een enorme hoge bocht er achteraan, zodat we in één klap op circuithoogte boven Tango of Sierra zaten, welke ben ik even vergeten. 

Het was een keileuke dag. Dank, alle mensen van Eindhoven! 

Goof Bakker
Meer lezen? Kijk op www.goofbakker.nl

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button