fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Grondpersoneel KLM legt ook woensdagochtend het werk neer

Na een korte werkonderbreking op maandagochtend legt een deel van het grondpersoneel van KLM ook op woensdagochtend het werk neer. Vakbond FNV Luchtvaart heeft een nieuwe staking afgekondigd.

Maandag

Maandagochtend legde een deel van het grondpersoneel van KLM het werk ook al neer tussen 8.00 en 10.00 uur. Als gevolg van de staking annuleerde KLM een aantal vluchten van en naar Europese bestemmingen.

Cao

Inzet van de staking is, zoals wel vaker, een nieuwe cao. Vakbond FNV Luchtvaart eist in de onderhandelingen voor de nieuwe cao voor het grondpersoneel onder andere een loonsverhoging van 4 procent per jaar, betere roosters en meer vaste contracten voor het personeel. De cao waarover onderhandeld wordt, geldt voor twee jaar.

“Na de eerste werkonderbreking van maandagochtend is er van KLM nog geen enkele reactie gekomen. Daarom gaan we woensdag door met de volgende actie”, zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Reactie KLM

KLM stelt dat de geplande staking “onbegrijpelijk en onnodig” is. “Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers”, laat de airline weten.

Vakbonden uitgenodigd

KLM wil met de vakbonden in gesprek. Daartoe is naar de vakbonden een uitnodiging verstuurd, om op korte termijn in gesprek te gaan.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button