fbpx
Editors choiceLVNLNieuwsProfessionalSchiphol Airport

Kortstondige storing bij luchtverkeersleiding op Schiphol

Bij de luchtverkeersleiding op Schiphol is vanochtend een kortstondige storing geweest. Dat bevestigt een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland tegenover Up in the Sky.

Storing communicatiesysteem

Luchtverkeersleiding Nederland stelt in een verklaring dat er een storing was in het voice communicatiesysteem. Met dit systeem hebben piloten contact met de luchtverkeersleiding. Door de storing kn korte tijd minder vliegverkeer afgehandeld worden. Als gevolg van de storing zijn elf vluchten uitgeweken: zes naar Rotterdam The Hague Airport, drie naar Groningen Airport Eelde en twee naar Brussels Airport.

Uitwijkers

Door de storing zijn elf vluchten uitgeweken: zes naar Rotterdam The Hague Airport, drie naar Groningen Airport Eelde en twee naar Brussels Airport. Groningen Airport Eelde deelde op Twitter onderstaande foto.

Vertragingen

Volgens Eurocontrol was er sprake van een ‘communicatieprobleem’. De Europese organisatie rekent op vertragingen van minder dan 30 minuten.

Eerdere verstoringen

De afgelopen week waren er al eerder verstoringen bij de luchtverkeersleiding. Afgelopen zondag zorgde een grote storing bij de Franse luchtverkeersleiding voor veel vertragingen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button