Editors choiceLVNLNieuwsProfessionalSchiphol Airport

Kortstondige storing bij luchtverkeersleiding op Schiphol

Bij de luchtverkeersleiding op Schiphol is vanochtend een kortstondige storing geweest. Dat bevestigt een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland tegenover Up in the Sky.

Storing communicatiesysteem

Luchtverkeersleiding Nederland stelt in een verklaring dat er een storing was in het voice communicatiesysteem. Met dit systeem hebben piloten contact met de luchtverkeersleiding. Door de storing kn korte tijd minder vliegverkeer afgehandeld worden. Als gevolg van de storing zijn elf vluchten uitgeweken: zes naar Rotterdam The Hague Airport, drie naar Groningen Airport Eelde en twee naar Brussels Airport.

Uitwijkers

Door de storing zijn elf vluchten uitgeweken: zes naar Rotterdam The Hague Airport, drie naar Groningen Airport Eelde en twee naar Brussels Airport. Groningen Airport Eelde deelde op Twitter onderstaande foto.

Vertragingen

Volgens Eurocontrol was er sprake van een ‘communicatieprobleem’. De Europese organisatie rekent op vertragingen van minder dan 30 minuten.

Eerdere verstoringen

De afgelopen week waren er al eerder verstoringen bij de luchtverkeersleiding. Afgelopen zondag zorgde een grote storing bij de Franse luchtverkeersleiding voor veel vertragingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/