CargoNieuwsProfessional

Nieuwe vrachtmaatschappij voor Duitsland

Duitsland is een vrachtmaatschappij rijker. De airline Cargo Logic Germany (CLG) vliegt vanaf de luchthaven Leipzig/Halle en kreeg recent een airline operator certificate (AOC).

Volga-Dnepr

De nieuwe vrachtmaatschappij wordt volgens het Duitse persbureau DPA geleid door de Russen Alexey Isaikin and Sergey Shklyanik. Zij zijn ook de eigenaren van de Russische Volga-Dnepr groep en dochtermaatschappijen als Air Bridge Cargo en Cargo Logic Air.

Vraagtekens

Eerder stelde de hoogste baas van Lufthansa Cargo nog vragen bij de geldigheid van het aangevraagde AOC. Volgens Peter Gerber kon de maatschappij geen AOC krijgen omdat CLG dan onder Europees bestuur zou moeten vallen.

Boeing 737’s

De vrachtvlieger begint met twee omgebouwde Boeing 737-400F’s. De toestellen werden in 1997 gebouwd. Persbureau DPA stelt dat de maatschappij op termijn wil uitbreiden tot tien 737’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close