NieuwsProfessional

Norwegian zet slots Gatwick in als onderpand

De Noorse low-cost carrier Norwegian wil twee grote obligaties twee jaar later terugbetalen. Als onderpand voor de obligaties zet de maatschappij slots op luchthaven Londen Gatwick in.

Obligaties later aflossen

Norwegian wil de obligatiepakketten in november 2021 en februari 2022 terugbetalen; nu lopen ze nog af in november dit jaar en februari 2020. Het operationeel resultaat van de maatschappij heeft de afgelopen tijd te lijden gehad onder problemen met de motoren van de Boeing 787 en de Boeing 737 MAX.

Slots als onderpand

De obligatiepakketten die Norwegian wil uitstellen, zijn samen meer dan $ 380 miljoen dollar waard. De slots die nu op Gatwick als onderpand geboden worden, zijn veel meer waard. Mocht Norwegian de obligaties niet kunnen betalen, dan worden de slots geveild. De Britse luchthaven is een belangrijk knooppunt voor de maatschappij, omdat veel long-haul vluchten er vandaan vertrekken.

Verkoop vliegtuigen

Norwegian heeft al langere tijd problemen met de financiën. Vorig jaar werd een nettoverlies van omgerekend 149,6 miljoen euro genoteerd. In februari van dit jaar verkocht de maatschappij twee A320’s om de bestaande schulden af te kunnen lossen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close