MilitairProfessional

‘Braziliaanse luchtmacht bestelt 28 KC-390’s’

De Braziliaanse luchtmacht bestelt 28 KC-390 transportvliegtuigen bij Embraer. Dat melden diverse media. De luchtmacht heeft woensdag het eerste toestel in ontvangst genomen.

Transportvliegtuig

De KC-390 van Embraer is een militair transportvliegtuig dat onder andere gebruikt kan worden voor transport of voor het bijtanken in de lucht van andere vliegtuigen. De KC-390 kan volgens Embraer 26 ton aan vracht vervoeren met een kruissnelheid van 846 kilometer per uur. Ook is het toestel geschikt om op onverharde landingsbanen op te stijgen en te landen.

Eerste toestel

De Braziliaanse luchtmacht heeft woensdag het eerste toestel officieel in ontvangst genomen. Volgens de Braziliaanse website Defesatv bevestigde de Braziliaanse regering dinsdagmiddag dat er in totaal 28 toestellen besteld worden. De luchtmacht was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het vliegtuig. De toestellen moeten in 2024 afgeleverd worden.

Lange certificering

De KC-390 maakte in 2015 al de eerste vlucht. In 2017 ontving het toestel een Initial Operational Capability (IOC)-certificaat van de Braziliaanse luchtvaartautoriteit.

Klanten

Naast Brazilië heeft Portugal vijf KC-390’s besteld. Het land is één van de ontwikkelpartners in het project; een aantal onderdelen voor het toestel worden in Portugal geproduceerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/