fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewProfessional

Grondpersoneel en catering KLM staken woensdagochtend

Een deel van het grondpersoneel van KLM staakt op woensdagochtend tussen 8 en 10 uur ’s ochtends, zo heeft FNV aangekondigd. Op dezelfde tijdstippen vindt ook een staking plaats bij de catering service (KCS) van KLM.

Reactie

“Na de eerste werkonderbreking van maandagochtend is er van KLM nog geen enkele reactie gekomen. Daarom gaan we woensdag door met de volgende actie”, zegt Jan van den Brink, bestuurder bij FNV.

Bagage

KLM zegt in een statement zoveel mogelijk te willen blijven vliegen ondanks deze werkonderbrekingen en daarom is het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten die aankomen en vertrekken tussen 7.30 en 10 uur niet mogelijk. Ook roept de maatschappij op om de handbagage tot een minimum te beperken om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen.

Omboeking

“De betrokken passagiers worden door KLM rechtstreeks benaderd en omgeboekt. Verder verwacht KLM dat er vertragingen zullen optreden. Wij adviseren onze passagiers daarom ’s ochtends goed de informatie te volgen op de KLM website en de KLM App”, aldus KLM.

Onderhandelingen

FNV Luchtvaart en KLM onderhandelen al maanden over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, waar 15.000 medewerkers onder vallen. De vakbond wil een loonsverhoging van 4 procent per jaar, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Catering

FNV Catering onderhandelt met werkgeversorganisatie VENECA. “Na meerdere stiptheidsacties bij KCS en diverse acties bij bedrijfscatering-locaties is werkgeversorganisatie Veneca niet met een beter bod gekomen”, schrijft FNV in een persbericht. “De werkonderbreking van KCS sluit aan bij de werkonderbreking van FNV Grondpersoneel van KLM. Het betreft echter wel een ander conflict; KCS valt onder een andere cao dan het grondpersoneel, maar is wel voor 100% een dochter van KLM.”

Strijd

Met de werkonderbreking willen medewerkers van KCS laten zien dat de maat vol is en dat zij strijden voor een beter loon, hogere reiskostenvergoeding en regelingen om het werk op een goede manier vol te kunnen houden in de toekomst.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button