DuurzaamheidEditors choiceNieuws

IATA CEO: Vliegschaamte bedreigt vraag in Europa

Vliegschaamte is de grootste bedreiging voor de Europese luchtvaart, stelt Alexandre de Juniac, CEO van IATA. Ook zal het volgens hem overwaaien naar andere delen van de wereld, met name Noord-Amerika, waar nu de vraag nog wel stijgt.

Schaamte

De ‘Vliegschaamte-beweging’ is geboren in Zweden. Milieubewuste reizigers pakken steeds vaker de trein in Europa, waardoor de vraag naar vluchten af kan nemen. In Amerika is de vraag naar tickets nog steeds stijgend. Dat komt volgens De Juniac door het gebrek aan goede treinverbindingen in de Verenigde Staten, zo vertelt hij tegenover persbureau Reuters. Wel zijn er Amerikaanse initiatieven, zoals de Green New Deal, waarbij geïnvesteerd wordt in goede en snelle treinverbindingen. De baas van de International Air Transport Association voorspelt dat deze schaamte zich zal verspreiden naar de Verenigde Staten en daarna naar Korea en Japan.

Belasting

Hoe minder mensen met het vliegtuig gaan, hoe meer (kerosine)belastingen er worden opgelegd aan maatschappijen, zegt De Juniac. In juli kondigde Frankrijk een belasting aan op kerosine, wat voorheen was vrijgesteld. Volgens Air France zou dat 250 miljoen euro gaan kosten, en 350 miljoen euro voor alle Franse maatschappijen in totaal.

Vertrouwen

De Juniac concludeert met een uitdaging voor de luchtvaartindustrie. Hij vindt dat het vertrouwen van reizigers terug moet worden gewonnen; het publiek moet er volgens hem zeker van zijn dat de industrie ‘de juiste dingen doet’.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close