AirlinesNieuwsProfessional

Overname Air Transat stap dichterbij

De overname van Air Transat door Air Canada is een stap dichterbij. Het Canadese Supreme Court heeft hier toestemming voor gegeven, zo blijkt uit een update van Air Transat aan de beurs van Toronto.

Overname

Air Canada en Air Transat bereikten eind juni overeenstemming over een overname. Air Canada neemt alle aandelen van Air Transat over, maar zal het merk vooralsnog in staat houden. In augustus gingen die aandeelhouders van Air Transat akkoord.

Extra controle nodig

Vlak na het akkoord van de aandeelhouders stelde de Canadese minister van transport Marc Garneau dat de overname nog geen gelopen race was, omdat er zorgen waren over de concurrentiepositie. “Er is extra controle nodig voordat toestemming wordt gegeven”, zei hij.

Andere toestemming

Naast de toestemming van het Supreme Court is ook nog toestemming nodig van de Europese mededingingsautoriteit en van Canadese belanghebbenden.

In Canada beginnen de consultatierondes op 4 november. Belanghebbenden kunnen hun mening geven over de voorgenomen overname. De overheid heeft in totaal 250 dagen om een oordeel te vellen. Dat is tot mei 2020.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/