AirlinesNieuwsProfessional

Piloten Delta willen onderzoek naar joint-venture Aeromexico

Een groep piloten van Delta Air Lines wil dat het Amerikaanse ministerie van transport onderzoek doet naar de joint-venture tussen Delta en AeroMexico. De piloten stellen dat zij onvoldoende voordeel uit de samenwerking halen.

Joint-venture

Delta en AeroMexico werken sinds 2017 samen in een joint-venture op vluchten tussen de Verenigde Staten en Mexico. In een brief aan het Amerikaanse ministerie van transport stellen de piloten van Delta dat hun maatschappij te weinig voordelen haalt uit de joint-venture.

Andere airlines

Als voorbeeld geven de piloten dat de route Londen Heathrow – New York – Mexico gevlogen wordt door Virgin Atlantic, terwijl de vlucht de andere kant op uitgevoerd wordt door AeroMexico. Delta mag op die vluchten wel tickets verkopen, maar de route levert geen voordelen op voor de Amerikaanse luchtvaartindustrie.

Onderzoek

De piloten willen dat het ministerie onderzoekt welke impact de joint-venture met AeroMexico heeft op Delta Air Lines en de mogelijkheden om te groeien.

Piloten aangenomen

Een woordvoerster van Delta stelt tegenover Air Transport World Online dat de maatschappij wel degelijk profiteert van de samenwerking. “We hebben ongeveer 4.000 piloten aangenmen sinds 2013 en willen er nog duizenden aannemen in de komende tien jaar. We zijn ook sneller gegroeid dan AeroMéxico sinds de start van de joint ventue”, aldus de zegsvrouw.

Samenwerking met Virgin

Een paar weken geleden uitten vliegers van Delta soortgelijke zorgen, maar dan over de joint-venture met Virgin Atlantic en Air France-KLM. De piloten zijn onder andere bang dat de joint-venture gebruikt wordt om vluchten van Delta te outsourcen naar de andere maatschappijen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close