fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

“Sint Maartense carrier Winair wil grotere vliegtuigen”

Luchtvaartmaatschappij Winair onderzoekt of de vloot uitgebreid kan worden met grotere vliegtuigen. Dit meldt de Sint Maartense krant The Daily Herald.

Verbindingen

Winair voert korte vluchten van en naar Sint Maarten uit. De bestemmingen van de airline liggen in het Caribisch gebied. Onder andere Sint Maarten en de ABC-eilanden worden door de maatschappij met elkaar verbonden.

Vloot

De vloot van de maatschappij bestaat op dit moment uit vier eigen Twin Otters, met plaats voor 19 personen. Daarnaast worden in een wet-lease overeenkomst met Air Antilles nog drie ATR 42-500’s geleased. Met Air Antilles heeft Winair ook een codeshare om meer vluchten aan te kunnen bieden.

Uitbreiding

Volgens de Sint Maartense krant The Daily Herald onderzoekt Winair op dit moment of het mogelijk is om grotere en snellere vliegtuigen aan te schaffen. In de ATR42’s gaan maximaal 50 passagiers. De kruissnelheid van het Franse toestel ligt rond 550 kilometer per uur. Met grotere vliegtuigen kan het routenetwerk beter bediend worden, stelt de krant.

Goed financieel jaar

Winair draaide in 2018 financieel gezien een goed jaar. De maatschappij noteerde een positief resultaat van $850.000 dollar. In 2017 werden nog zware verliezen geleden, dat kwam vooral door orkaan Irma die het Caribisch gebied stevig trof.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button