fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessional

‘Vietnam Airlines mag naar de VS vliegen’

Vietnam Airlines mag voortaan naar de Verenigde Staten vliegen. Het Amerikaanse Department of Transportation heeft een air carrier permit verleend aan de maatschappij.

Vertrek

De maatschappij mag vanaf Ho Chi Minh City en Hanoi in Vietnam, en vanaf Taipei (Taiwan) en Osaka en Nagoya in Japan naar de VS vliegen, zo meldt Flightglobal.

Aankomst

In VS mogen de vliegvelden van Los Angeles, San Francisco, New York, Seattle en Dallas-Fort Worth worden aangevlogen. Ook mag er geland worden in de Canadese steden Vancouver, Montreal en Toronto. Het is nog niet bekend welke routes Vietnam Airlines gaat uitvoeren.

Categorie 1

In februari kreeg de maatschappij de Categorie 1-status van de VS. Daarmee kon Vietnam Airlines een aanvraag doen voor deze air carrier permit.

Dreamliner

Vorige maand ontving Vietnam Airlines de eerste Boeing 787-10 Dreamliner. Deze wordt ingezet op de route tussen Hanoi en Ho Chi Minh. In totaal moeten er acht worden geleverd. Of deze ook voor de nieuwe VS-routes gebruikt gaan worden is nog onbekend.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button