FinancieelProfessional

‘Braziliaanse investeerder wil meerderheidsbelang in Jet Airways’

De Braziliaanse investeerder Synergy Group is bereid om een meerderheidsbelang te nemen in Jet Airways. Dit stelt de juridisch adviseur van Synergy Group tegenover de Indiase website Live Mint.

Biedingen

Synergy Group is één van de partijen die eerder een bod uitbracht op Jet Airways. De andere partij was een Russische investeringsmaatschappij. Synergy heeft diverse airlines in Zuid-Amerika, waaronder de Avianca holding waar verschillende maatschappijen onder vallen.

Onderzoek

“We onderzoeken nu of Synergy Aerospace als financiële investeerder een meerderheidsbelang kan nemen in Jet Airways”, zegt Antonio Guizzetti, juridisch adviseur van Synergy tegen Live Mint. Het bedrijf wil een meerderheidsbelang van 51 procent nemen in de Indiase luchtvaartmaatschappij.

Regelgeving

Of de voorgenomen deal doorgaat, is nog onduidelijk. Indiase mededingingsregels stellen nu dat een buitenlandse partij maximaal 49 procent van de aandelen van een Indiaas bedrijf mag bezitten.

Volgens Live Mint mogen financiële investeerders wel meer aandelen bezitten, mits het bestuur van het bedrijf in handen is van Indiërs.

Faillissement

Jet Airways staakte in april de vluchtuitvoering. In mei werd de carrier failliet verklaard door een Nederlandse rechtbank, nadat Nederlandse schuldeisers het faillissement van de carrier aanvroegen. In juni volgden ook kredietverstrekkers, waaronder de Indiase staatsbank, dat voorbeeld.

Persbureau Reuters meldde gisteren dat schuldeisers wellicht slechts $300 tot $400 miljoen kunnen claimen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close