NieuwsPilotenProfessional

‘Britse Ryanair-piloten staken in september weer’

Britse piloten van Ryanair leggen ook later in september het werk neer. Pilotenvakbond BALPA heeft een nieuwe stakingsronde afgekondigd, melden diverse Britse media.

Gesprekken gestrand

De vliegers die aangesloten zijn bij de Britse pilotenvakbond legden op 22 en 23 augustus en 2 en 3 september het werk neer. Voor de zomer strandden gesprekken tussen de vakbond en Ryanair over salariëring, pensioenregeling, zwangerschapsregelingen en toelages. Een Ierse rechter verbood een staking van Ierse vliegers.

Weinig overlast

Ryanair liet eerder weten weinig overlast te ervaren van de staking. Balpa stelt tegenover persbureau Reuters dat Ryanair stakingsbrekers en vliegers die geen lid zijn van een vakbond inzette om de vluchten toch uit te voeren.

7 Stakingsdagen

De nieuwe stakingsronde begint volgens de BBC op 18 september en duurt dan twee volle dagen. Na de staking van 48 uur wordt ook op 21, 23, 25, 27 en 29 september niet gevlogen.

Eisen

“Piloten bij Ryanair zoeken dezelfde regels en overeenkomsten als die bestaan bij andere maatschappijen”, zegt Balpa-secretaris Brian Strutton tegen The Independent. “Onze eisen zijn niet onredelijk.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button