AirbusAirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Emirates zet twee A380’s aan de kant

Emirates verkleint de vloot met A380’s. Van twee toestellen worden de onderdelen hergebruikt. Dit meldt FlightGlobal.

Toestellen buiten dienst

De carrier uit Dubai heeft inmiddels een aantal A380’s gestald op luchthaven Al Maktoum in Dubai. De onderdelen van deze toestellen worden gebruikt om andere A380’s te repareren, vertelt CEO Tim Clark.

Hergebruik goedkoper

“Twee toestellen staan inmiddels buiten dienst. Ze zijn met pensioen omdat er een grote renovatie aankomt. Het beste is om oude toestellen te gebruiken en het landingsgestel ervan af te halen”, zegt Clark. Een nieuw landingsgestel voor de A380 kost volgens de ceo ongeveer $ 25 miljoen. “Ik heb er twee, misschien drie nodig om aan die vraag te voldoen.”

Vloot

De A380-vloot van Emirates bestaat op dit moment uit 112 vliegtuigen. Bij Airbus staan nog vijftig toestellen in de orderboeken. Clark verwacht dat de A380 de komende jaren nog wel deel uitmaakt van de Emirates-vloot. “Dit toestel vliegt in 2035 nog wel bij Emirates. De vloot zal stabiliseren rond 115 stuks en dan afnemen naar 90 tot 100 rond 2025”, voorspelt Clark.

Invloedrijke klant

Airbus leverde de eerste A380 voor Emirates in juli 2008 af. De airline is één van de vijftien gebruikers van het toestel en verreweg de grootste klant. Airbus liet meerdere keren weten dat het succes van de A380 mede afhing van Emirates. In februari trok Airbus de stekker uit de superjumbo nadat Emirates een aantal orders annuleerde.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button