fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM: ‘Meeste vakbonden willen weer om tafel’

Vijf van de zeven vakbonden willen weer met KLM om tafel voor een nieuwe cao. De luchtvaartmaatschappij deed vorige week een handreiking aan de vakbonden.

Stakingen

De afgelopen week werd voor KLM gekenmerkt door stakingen van een deel van het grondpersoneel. Vakbond FNV Luchtvaart eist in de onderhandelingen voor een nieuwe cao meer loon dan KLM wil bieden.

Annuleringen

Door de staking van maandag moest KLM enkele tientallen vluchten annuleren. Door de staking van woensdag werden zes vluchten geannuleerd en kon op Europese vluchten die vroeg vertrokken, geen ruimbagage meegenomen worden.

Handreiking aan bonden

Van de zeven vakbonden zijn er vijf bereid om terug te keren aan de onderhandelingstafel. KLM deed donderdag een handreiking aan alle zeven vakbonden, die drie verschillende cao’s moeten afsluiten. De handreiking geldt voor alle cao’s.

Vakbonden terug aan tafel

Cabinevakbond VNC liet maandag al weten weer te willen onderhandelen met KLM. De vakbond stelt in een brief aan KLM dat er nog wel een ‘groot gat’ zit tussen de wensen van de bond en het bod van de airline.

Ook vakbond NVLT, die het technische personeel van KLM vertegenwoordigd, wil KLM nog een kans geven. Tegelijkertijd richt de vakbond wel een actiecomit√© op, om te kunnen ‘reageren’ als de onderhandelingen weer mislukken.

Voor vakbonden De Unie en VKP is de handreiking van KLM voldoende reden om weer terug te keren aan tafel. De Unie noemt het bod “niet goed genoeg”, maar wil wel in gesprek met de airline. Volgens de bond stuurde KLM erop aan de bonden nog vandaag bij elkaar te krijgen, maar dat lukt niet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button