fbpx
AirlinesIncidentenNieuws

Piloot landt per ongeluk op landingsbaan in aanbouw Malediven | Video

De piloot van een vliegtuig van Air India is vorig jaar geland op een landingsbaan die nog gebouwd werd. De onderzoeksraad van de Malediven concludeert nu dat de piloot niet wist dat de baan gebouwd werd.

Malediven

Het incident gebeurde vorig jaar september al op de Malediven. Een vlucht van Air India vanuit Trivandrum landde op het eerste oog probleemloos op de luchthaven van Male. Na de landing gaf de luchtverkeersleiding aan de piloten van de A320 door dat zij op een verkeerde landingsbaan geland waren.

In aanbouw

De landingsbaan waar de piloten op landden, was nog in aanbouw en lag vlak naast de landingsbaan die wel actief was. Tussen beide banen ligt ongeveer 190 meter. Volgens de onderzoeksraad was de piloot niet op de hoogte van de bouw van de tweede landingsbaan.

Vroege landingsklaring

Het onderzoeksrapport stelt dat de piloten hoorden dat ze op 7 mijl van de landingsbaan een landingsklaring zouden krijgen, maar de piloten verklaarden dat ze die klaring al eerder kregen. De landingsbaan hadden ze pas op een afstand van 4 mijl in het zicht.

Kaarten

Op de kaart die de piloot had, stond volgens het onderzoeksrapport maar één landingsbaan. Ook wist de gezagvoerder niet dat er een tweede landingsbaan aangelegd werd. De co-piloot, die de landing uitvoerde, wist dat volgens het rapport wel. Volgens Aviation Safety Network was via een notam gemeld dat er aan een nieuwe landingsbaan gewerkt werd.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button