fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Slechts 400 miljoen te halen bij failliet Jet Airways’

Schuldeisers van Jet Airways kunnen mogelijk slechts $ 400 miljoen terugkrijgen. Dit is minder dan tien procent van de openstaande rekeningen Dit meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Schuldeisers

Jet Airways werd in mei failliet verklaard door een Nederlandse rechtbank, nadat Nederlandse schuldeisers het faillissement van de carrier aanvroegen. In juni volgden ook kredietverstrekkers, waaronder de Indiase staatsbank, dat voorbeeld.

Miljardenschulden

Bronnen melden nu aan Reuters dat de schuldeisers nog ongeveer 300 miljard Indiase roepies (€ 3,8 miljard) eisen van Jet Airways, maar dat de eigendommen van de maatschappij nog ongeveer $ 300 tot $ 400 miljoen kan opleveren.

Zes vliegtuigen

Volgens de bronnen van Reuters heeft Jet Airways nu nog vier tot zes eigen toestellen van Airbus en Boeing en een aantal gebouwen in India. Op een aantal zaken is al beslag gelegd. Planespotters.net stelt dat de airline nog twee Airbussen in bezit heeft en nog 11 toestellen van Boeing bezit.

Biedingen

Op het failliete Jet Airways zijn inmiddels een aantal biedingen gedaan door geïnteresseerde partijen. Het moederbedrijf van luchtvaartmaatschappij Avianca en een Russisch investeringsfonds zouden nog geïnteresseerd zijn. Etihad Airways was jarenlang één van de grote investeerders in Jet Airways, maar haakte in een eerder stadium al af.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button