AirlinesNieuwsProfessional

Amerikaanse airline wil 100 Mitsubishi Spacejet’s

De Amerikaanse airline Mesa Airlines heeft plannen om honderd Spacejet’s te kopen van Mitsubishi. Beide partijen ondertekenden donderdag een memorandum of understanding om de onderhandelingen te beginnen.

Vijftig firm orders

Dit meldt Mitsubishi. Volgens de Japanse vliegtuigbouwer is de inzet van de onderhandelingen vijftig firm orders en vijftig opties voor de Spacejet, die tijdens de ontwikkeling nog Mitsubishi Regional Jet genoemd werd.

M100

Mitsubishi presenteerde het toestel definitief tijdens de Paris Air Show dit jaar. Daar werd ook duidelijk dat de vliegtuigbouwer een versie ontwikkeld voor 100 passagiers, aangeduid als M100. Op dit toestel heeft Mesa Airlines de zinnen gezet.

Vraag

“Mesa Airlines’ keuze voor de SpaceJet M100 bevestigt dat ons vliegtuig een huidige en toekomstige vraag in de industrie en dat airlines klaar zijn om de onderhandelingen aan te gaan”, stelt Hisakazu Mizutani, President van Mitsubishi Aircraft Corporation.

2024

Als de onderhandelingen succesvol zijn, wil Mesa Airlines de toestellen vanaf 2024 toevoegen aan de vloot. Voor onderhandelingen met de drie grote Amerikaanse carriers verwacht Mesa voordeel te kunnen halen uit het nieuwe toestel. American Airlines, Delta Air Lines en United Airways maken voor binnenlandse routes veelal gebruik van kleinere maatschappijen die de vluchten uitvoeren.

“De mainline carriers uit de Verenigde Staten zoeken naar een vliegtuig dat hen in staat stelt om een consistente premium experience te bieden aan passagiers”, zegt Jonathan Ornstein, CEO van Mesa Air Group. “Met de grote cabine, comfort, nieuwe technologieën en lage operationele kosten kan de M100 die experience bieden.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button