IndustrieVliegtuigtype & -bouwer

Antonov wil eigen naam niet op gemoderniseerde An-124

De Oekraïense vliegtuigbouwer Antonov wil niet geassocieerd worden met een gemoderniseerde versie van de An-124, één van de bekendste vrachttoestellen van de bouwer.

Modernisering

Antonov ontwikkelde de An-124 in 1982 en bouwde ongeveer 55 exemplaren. Sinds 2017 ontwikkelt het Russische Ilyushin een nieuwe versie van het toestel, waarbij de An-124-100 als basis gebruikt wordt.

Nieuw toestel

In een verklaring op de eigen website stelt Antonov geen tegenstander te zijn van de doorontwikkeling, maar dat wel duidelijk moet zijn dat Ilyushin nu een nieuw toestel ontwikkelt. “Het installeren van nieuw materiaal door het Ilyushin designbureau zal leiden tot belangrijke veranderingen in de performance van het vliegtuig”, stelt Antonov.

Niet verantwoordelijk

Antonov werkt niet mee aan de ontwikkeling en is daarom naar eigen zeggen niet verantwoordelijk voor de veiligheid van het nieuwe vliegtuig. “Daarom heeft het een nieuwe aanduiding nodig, zonder verwijzing naar AN”, schrijft het bedrijf.

Naamgeving

Het Russische persbureau Interfax schrijft, volgens Antonov dat het toestel van Ilyushin An-124-100M als naam draagt, waarbij de M aangeeft dat het een gemoderniseerde versie is. Antonov stelt echter in de verklaring dat die typeaanduiding al bezet is. Tussen 2004 en 2007 ontwikkelde Antonov zelf drie zwaardere versies van de originele An-124-100; één daarvan is de An-124-100M.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close