fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Britse airlines langer welkom in Europees luchtruim

Luchtvaartmaatschappijen uit het Verenigd Koninkrijk blijven langer welkom in het Europese luchtruim. De Europese Commissie heeft dat woensdag besloten.

Brexit

Op 31 oktober moet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Voor die tijd moet er een deal zijn over bijvoorbeeld het vervoer tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië. Voor de luchtvaart betekent dat dat er met alle Europese lidstaten afspraken gemaakt moeten worden.

Uitstel

De Europese Commissie stelde eind 2018 een serie maatregelen op waardoor het toch mogelijk blijft voor reizigers om te reizen tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië. De maatregelen zouden oorspronkelijk eindigen aan het eind van het winterseizoen 2019/2020, eind maart 2020. Die deadline is nu opgeschoven naar eind juli 2020.

Verlenging

“Deze verlenging tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zorgt ervoor dat het business as usual blijft in de nabije toekomst voor reizen en handelen”, stelt de Britse minister van buitenlandse zaken Grant Shapps .

Gevolgen Brexit

Eén van de mogelijke gevolgen van de Brexit is dat het lastiger wordt voor Britse airlines om te vliegen naar bestemmingen op het Europese vasteland. Vooruitlopend op de Brexit verplaatste easyJet een merendeel van de aandelen naar Oostenrijk, waardoor de airline niet langer Brits is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button